Doktor Thomas Ege Operation

Kirugi/operationer

Øjenlæge Thomas Ege Nielsen har mange års erfaring med både enkle og mere avancerede operationer på øjenlåg samt på muskler og hud rundt om øjnene.

Klinikken tilbyder bla. følgende operationer

Blef Closeup

Tunge øjenlåg kan skyldes flere forskellige tilstande. Det mest almindelige er, at øjenlågshuden er blevet slap og ligger ud over øjenvipperne.

Denne tilstand kan som regel korrigeres ved at fjerne lidt af huden. Nogle gange buler lidt af fedtet fra øjenhulen frem og medvirker til at øjenlåget fylder endnu mere. Også lidt af dette fedt kan fjernes under operationen.

Den næsthyppigste tilstand er, at den muskel der løfter øjenlåget, har tabt sit fæste i øjenlågskanten. Denne tilstand kan korrigeres ved at operere musklen på plads igen.

Hos nogle er det selve øjenbrynet, der hænger for langt ned. Denne tilstand opereres ved at fjerne lidt af huden umiddelbart over øjenbrynet og derved løfte det.

Herudover findes en række medfødte tilstande og medicinske tilstande, som kan give tunge/hængende øjenlåg.

Slapt Nedre Før 2

Det nederste øjenlåg kan med tiden blive slapt og danne ”hængekøjefacon”. 

Ved denne tilstand er der ofte tåreflod og det nederste øjenlåg kan blive irriteret. Der findes flere forskellige mindre operationer, som kan korrigere denne tilstand.

Indadvendt Øjenlåg

Det nederste øjenlåg kan have en tendens til at vende indad.

Dette kan give voldsom irritation af øjet, fordi vipperne kradser ind mod øjet. Øjenlåget kan også vende udad, hvilket kan resultere i rødme, udtørring af slimhinden og øjenirritation. Der findes flere forskellige slags mindre operationer, som kan...

Fejlrettede Cilier.

Øjenvipper kan pludselig begynde at vokse i en forkert retning. 

Hvis de vokser således, at de kradser ind i øjenæblet kan dette give kraftig irritation. Disse kan trækkes ud, men hvis de bliver ved med at komme igen, kan de fjernes permanent, ved at hårsækken bliver destrueret.

Doktor Thomas Ege Operation

Dette skyldes ofte, at underhuden er blevet slap og der dannes en fold øverst på kinden. 

Denne kan fjernes direkte og efterlader som regel et usynligt ar.

Det kan også skyldes, at bindevævet mellem øje og knogle kanten er blevet slapt og at fedtet fra øjenhulen derved buler frem.

Dette er en tilstand, som kan være svær at korrigere. Alt efter hvordan det ser ud, kan der strammes op og fjernes lidt fedt, således at bulen bliver mindre.

Svulst På Nedre Øjenlåg Efter

Vorter og cyster mm. i øjenomgivelserne kan langt oftest fjernes uden at det efterlader ar.

Tumor Før Close Up.

Sjældent kan man få hudkræft på eller tæt på øjenlåget. 

Den hyppigste form for hudkræft i dette område er meget langsomt voksende og man kan oftest behandle det ved at skære det væk.  Dette kan betyde, at man efterfølgende bliver nødt til at rekonstruere øjenlåget, for at få det til at fungere normalt ...

Før og efter billeder

Herunder kan findes en række før og efter billeder af patienter som er opereret i klinikken. Billederne er ikke manipulerede.

Operation for overskydende hud på øvre øjenlåg. Bemærk at hun efter operationen ikke behøver at løfte så meget på øjenbrynet. hvorved brynet er kommet lidt længere ned. Det kan i nogle tilfælde give indtryk af at huden er kommet igen, men det skyldes at øjenbrynet er kommet lidt længere ned.

Før, efter 1 uge og efter 1 måned.

Blef 1 Før.
Blef 1 Før.
Blef 1 En Uge Efter
Blef 1 En Uge Efter
Blef 1 En Måned
Blef 1 En Måned

Denne kvinde havde lavthængende øjenlåg og skulle konstant vippe hovedet bagover for at øjenlåget ikke dækkede for synsfeltet. Man kan se på førbilledet at hun vipper hovedet bagover.

Jeg har fjernet lidt af huden på øverste øjenlåg og strammet den muskel som løfter det øverste øjenlåg.

Ptose + Blef Før
Ptose + Blef Før
Ptose + Blef Efter
Ptose + Blef Efter

Herre med løs hud på øvre øjenlåg. Opereret i lokalbedøvelse.

Før operation og en måned efter operation.

Blefarochalasis Mand Før
Blefarochalasis Mand Før
Blefarochalasis Mand Efter
Blefarochalasis Mand Efter

Stor sideforskel, Overskydende hud på øvre øjenlåg. Herudover var den muskel som løfter øvre øjenlåg lidt slap. Alle 3 ting korrigeret i een procedure under lokalbedøvelse. 

Førbilledet umiddelbart før operation, efterbilledet er taget en uge efter operationen, lige efter at tråden er fjernet.

Blefarochalasis 1 Før
Blefarochalasis 1 Før
Blefarochalasis 1 Efter
Blefarochalasis 1 Efter

Denne patient kom primært med hængende øjenlåg på højre side. På førbilledet ses tydeligt den store sideforskel. Og, specielt på højre side, vil der ikke være gavn af kun at fjerne hud på det øvre øjenlåg. I dette tilfælde er der også behov for at den muskel som løfter øjenlåget strammes lidt ( ptose operation ). Kort tid efter at højre øjenlåg var opereret blev det tydeligt ( som det ofte gør ) at der også var behov for operation på venstre side. Efterbilledet er taget 1 uge efter operation på venstre side, på den dag vi fjernede trådene.

Ptose 1 Før
Ptose 1 Før
Ptose 1 Efter
Ptose 1 Efter

Hos denne herre havde den muskel der løfter det øverste øjenlåg tabt sit fæste i øjenlågskanten. Det resulterer i at øjenlåget har tendens til at klappe i - særligt når man bliver træt.

Her har jeg udført Ptose operation. En operation, hvor musklen trækkes frem og syes fast, der hvor den oprindeligt sad. Ofte Fjernes samtidigt et lille stykke af huden på det øverste øjenlåg . Efterbilledet er taget en uge efter operationen, den dag tråden bliver fjernet.

Ptose Før
Ptose Før
Ved Blik Op
Ved Blik Op
Ved Blik Ned
Ved Blik Ned
En Uge Efter
En Uge Efter

Denne herre havde svært ved at holde øjnene åbne. Han ønskede primært venstre opereret, men da vi fjernede trådene på venstre øje var det tydeligt, at der også var god grund til at operere det højre øje (det var han advaret om på forhånd). Efterbilledet er taget en uge efter operation af højre øje, den dag jeg fjernede tråden.

Ptose Før 3
Ptose Før 3
Ptose Efter 3
Ptose Efter 3

Herre, hvor øjenbrynet var sunket ned således at det forårsagede tyngde og tryk på øverste øjenlåg. Opereret i lokalbedøvelse med "direkte" brynløft. Arret bliver pænere med tiden og dette repræsenterer godt det gennemsnitlige ar efter denne procedure. Der kan være en del variation i arrets synlighed, hvilket er den væsentligste risiko man skal overveje ved denne operation.

Tunge Bryn Før 1
Tunge Bryn Før 1
Tunge Bryn Før 2
Tunge Bryn Før 2
Tunge Bryn Lige Efter
Tunge Bryn Lige Efter
Tunge Bryn Efter 3 Mdr
Tunge Bryn Efter 3 Mdr
Tunge Bryn Efter 3 Mdr. 2
Tunge Bryn Efter 3 Mdr. 2

Denne patient var generet af tåreflod og irritation fra det højre øje. Som det ses på førbillederne var det nederste øjenlåg slapt og krængede udaf. Dette blev korrigeret med en opstramning af nedre øjenlåg ude i siden. Herefter kom nedre øjenlåg tilbage til den oprindelige position.

Slapt Nedre Før 1
Slapt Nedre Før 1
Slapt Nedre Før 2
Slapt Nedre Før 2
Slapt Nedre Efter 1
Slapt Nedre Efter 1
Slapt Nedre Efter 2
Slapt Nedre Efter 2

Hos denne patient fjernede jeg en svulst ( hudkræft ) på nederste øjenlåg. Svulsten blev fjernet i et stykke og øjenlåget rekonstrueret. Svulsten blev undersøgt hos patologerne og var fjernet i sundt væv. Patienten er herved kureret. I en efterfølgende procedure fjernede jeg de fredelige vorter som han også havde på øjenlågene.

Svulst På Nedre Øjenlåg Før.
Svulst På Nedre Øjenlåg Før.
Svulst På Nedre Øjenlåg Efter
Svulst På Nedre Øjenlåg Efter
Efter Vortefjernelser
Efter Vortefjernelser
Tumor Før Close Up.
Tumor Før Close Up.
Tumor Efter Close Up
Tumor Efter Close Up

Patient som var generet af at de øvre øjenvipper pegede nedad og generede centralsynet samt skyggede opadtil. 

Øjenvipperne er bragt til at pege lidt opad ved at fjerne lidt af den overskydende hud på øjenlåget og så ved en speciel teknik at vippe øjenvipperne opad. 

Før billedet er umidelbart før operationen og efterbilledet er efter 1 uge, den dag tråden blev fjernet. Det falder en smule til og de efterfølgende måneder.

Cilieptose Før
Cilieptose Før
Cilieptose Efter 1 Uge.
Cilieptose Efter 1 Uge.
Cilieptose Højre Før.
Cilieptose Højre Før.
Cilieptose Højre Efter
Cilieptose Højre Efter

Priser for privatbetalere

  • Slap hud på øvre øjenlåg (blefarochalasis): 7.000 kr. begge øjne, 4.000 ét øje. 
  • Poser under øjnene: 7-11.000 kr. begge øjne alt efter metode, ét øje 4-5.500 kr. for et øje alt efter metode.